Pasta kanapkowa z wędzonym łososiem

Błyskawiczna do przygotowania pasta kanapkowa z wędzonym łososiem. Aby ją przygotować, oprócz łososia, potrzebować będziesz jedynie opakowanie serka kanapkowego, łyżkę gęstej śmietany, przyprawy oraz posiekaną dymkę. Prawda, że prosto i szybko? A do tego smacznie, zapewniam.

  • 100 g wędzonego na zimno łososia
  • 150-200 g serka kanapkowego, śmietankowego (typu Almette)
  • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18%
  • dymka
  • szczypta ostrej papryki
  • sól, pieprz do smaku

Wędzonego łososia bardzo drobno siekamy. Łączymy z serkiem śmietankowym oraz kwaśną śmietaną. Dodajemy posiekaną drobno dymkę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i szczyptą ostrej papryki.

Podajemy ze świeżym pieczywem.