Pasta kanapkowa z wędzonym łososiem
Błyskawiczna do przygotowania pasta kanapkowa z wędzonym łososiem. Aby ją przygotować, oprócz łososia, potrzebować będziesz jedynie opakowanie serka kanapkowego, łyżkę gęstej śmietany, przyprawy oraz posiekaną dymkę. Prawda, że prosto i szybko? A do tego smacznie, zapewniam.
- 100 g wędzonego na zimno łososia
- 150-200 g serka kanapkowego, śmietankowego (typu Almette)
- 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18%
- dymka
- szczypta ostrej papryki
- sól, pieprz do smaku
Wędzonego łososia bardzo drobno siekamy. Łączymy z serkiem śmietankowym oraz kwaśną śmietaną. Dodajemy posiekaną drobno dymkę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i szczyptą ostrej papryki.
Podajemy ze świeżym pieczywem.