Sałatka z rzodkiewek Siostry Anastazji
Bardzo wiosenna i niezwykle lekka sałatka z rzodkiewek, z ugotowanymi na twardo jajkami, cebulką oraz serkiem wiejskim. Idealna by rozpocząć od niej dzień, lub zakończyć go lekką kolacją.
- 2 pęczki rzodkiewek
- 1 pęczek szczypiorku
- 4 jajka
- 1 cebula
- 2 serki wiejskie
- sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i trzemy na dużych oczkach tarki lub kroimy na mniejsze części.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekamy.
Rzodkiewki trzemy na dużych oczkach tarki, łączymy z jajkami. Dodajemy cebulę oraz serki wiejskie. Doprawiamy sporą szczyptą soli oraz pieprzem.
Na koniec posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem.
Sałatka świetnie smakuje również polana i wymieszana z ketchupem:)
Smakowicie wygląda 🙂
Dzięki:)
Bardzo apetyczna sałatka 🙂 Pysznie się prezentuje 🙂
Dziękuję:) Świetnie smakuje z kromeczką świeżego chleba:)
Przepyszna! Taka prosta a taka smaczna. A do tego kromka świeżego chlebka z masłem i mamy pyszne śniadanie ;):) super!!!
Dokładnie:) Czasem połączenie kilku pasujących do siebie składników wychodzi najsmaczniej:) Ja jestem fanką ketchupu, więc na koniec i tą sałatkę nim udekorowałam;) Pozdrawiam:)
Moje klimaty śniadaniowe 🙂
Super:)
Klasyka:)smak mojego dzieciństwa-pychotka:)
Super mieć takie dania, które przywołują miłe wspomnienia dzieciństwa:) u mnie to zdecydowanie blok czekoladowy;)