Biała czekolada na gorąco

Coś, dla fanów wszelakich słodkości – biała czekolada na gorąco, przygotowana na napoju owsianym. Szczypta gałki muszkatołowej świetnie równoważy jej słodki smak.

Myślę, że to może być ulubiony napój tej jesieni.

  • 500 ml napoju owsianego, u mnie Sonko
  • 2-3 gwiazdki anyżu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 70 g białej czekolady + do dekoracji

W rondelku umieszczamy mleko oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z palnika, dodajemy drobno pokrojoną czekoladę. Mieszamy, aż do rozpuszczenia.

Napój rozlewamy do dwóch szklanek. Oprószamy szczyptą gałki oraz odrobiną startej czekolady.

Podajemy na gorąco.


Polecam również przepis na
Ciasto „Kwiatuszek” z brzoskwiniami