Sałatka pomidorowo-paprykowa z musztardą francuską
Wszystko co lubię najbardziej w jednej misce 🙂 Mogłabym jeść ją bez końca. Jest przepyszna!
Musicie spróbować i Wy!
- 3 pomidory
- 2 czerwone papryki
- 2 małe papryki żółte
- pęczek zielonej cebulki
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżka wrzącej wody
Pomidory nacinamy z wierzchu na krzyż, przelewamy wrzątkiem, usuwamy skórkę. Kroimy w ósemki.
Pozbawione gniazda nasienne papryki kroimy na paseczki (ja dodatkowo usunęłam też z części papryk skórkę).
Zieloną część dymki drobno siekamy.
Olej mieszamy z wrzącą wodą oraz musztardą francuską. Łączymy z pokrojonymi warzywami. Posypujemy posiekaną zieleniną. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.