Sałatka pomidorowo-paprykowa z musztardą francuską

Wszystko co lubię najbardziej w jednej misce 🙂 Mogłabym jeść ją bez końca. Jest przepyszna!

Musicie spróbować i Wy!

  • 3 pomidory
  • 2 czerwone papryki
  • 2 małe papryki żółte
  • pęczek zielonej cebulki
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka wrzącej wody

Pomidory nacinamy z wierzchu na krzyż, przelewamy wrzątkiem, usuwamy skórkę. Kroimy w ósemki.

Pozbawione gniazda nasienne papryki kroimy na paseczki (ja dodatkowo usunęłam też z części papryk skórkę).

Zieloną część dymki drobno siekamy.

Olej mieszamy z wrzącą wodą oraz musztardą francuską. Łączymy z pokrojonymi warzywami. Posypujemy posiekaną zieleniną. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Źródło


Polecam również przepis na pyszny Creme Brulee