Sałatka z arbuzem
Przepis na tę sezonową sałatkę podsunęła mi Mama. Zobaczyła go w jakimś programie telewizyjnym. Przyznam, że sama nie wpadłabym na takie połączenie.
Przygotowywałam ją i z sałatą lodową (jak widać na zdjęciu) i z mixem sałat – w tej drugiej wersji smakowała mi mimo wszystko dużo bardziej i ładniej też wyglądała.
- miks sałat lub sałata lodowa
- arbuz
- ser feta
- 2/3 szkl. oliwy z oliwek
- 1-2 łyżeczki miodu
- 2 łyżeczki octu jabłkowego
- sól, pieprz
Sałatę przekładamy do miski. Ser feta kroimy w kostkę. Arbuz również kroimy w kostkę, starając się na bieżąco usuwać z niego pestki. W szklance mieszamy oliwę, miód i ocet, dodajemy odrobinę wrzątku, doprawiamy solą oraz pieprzem. Tuż przed podaniem polewamy sałatkę przygotowanym sosem.
Słyszałam o takiej sałatce. Wiele razy widziałam w internecie ale nie jadłam… ciekawe połączenie 😉
Bardzo ciekawe:)
Takie smaki to ja lubię 🙂 Pyszności wielkie 🙂
Wygląda niezwykle apetycznie, jak tylko dorwę gdzieś arbuza bezpestkowego to wypróbuję!
pozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Zawsze możesz tak jak ja po prostu usunąć pestki. Pozdrawiam:)
Robię taką sałatkę i wprost ją uwielbiam 🙂
Wcale mnie to nie dziwi, sałatka smakuje świetnie:)