Chrzanowa surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i sosem majonezowo-chrzanowym. Bardzo fajna. Będzie doskonałym dodatkiem do obiadu.

Ilość chrzanu można sobie dostosować do własnych preferencji (oraz „mocy” wykorzystanego chrzanu).

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18%
  • 1-2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
  • sól, pieprz

Kapustę szatkujemy. Jabłko i marchewkę obieramy, trzemy na dużych oczkach tarki.

Majonez łączymy z kwaśną śmietaną oraz chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos mieszamy z pozostałymi składnikami. Dodajemy posiekany koperek, mieszamy.