Omlet z szynką, pieczarkami i papryką

  • 2-3 jajka
  • 1 płaska łyżka mąki
  • 3 łyżki mleka
  • 2-3 łyżki tartego parmezanu
  • 50 g szynki
  • 50 g papryki (może być tylko czerwona, lub po kawałku czerwonej, żółtej i zielonej)
  • 2 pieczarki
  • sól, pieprz
  • masło

Szynkę oraz pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w kostkę.

Pieczarki kroimy na plasterki.

Jajka wybijamy do garnuszka, dodajemy mleko, mąkę, tarty parmezan, szynkę oraz paprykę. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu, mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła, wrzucamy pieczarki i smażymy. Podsmażone pieczarki zalewamy mieszanką jajeczną. Smażymy pod przykryciem, na małym ogniu, z obu stron do lekkiego zarumienienia.