Dressing balsamiczny
To zdecydowanie jeden z najlepszych dressingów balsamicznych jaki miałam przyjemność próbować.
Świetnie komponuje się z rukolą, ale z sałatką z sałaty lodowej, rzymskiej czy roszponki również jest bardzo smaczny.
![](https://smakinatalerzu.pl/wp-content/uploads/2020/02/dressingbalsamiczny1.jpg)
- 6 łyżek oliwy z oliwek (dałam pół na pół z olejem rzepakowym)
- 3-4 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka wody
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- szczypta soli
Do garnuszka lub słoiczka dajemy oliwę, ocet, wodę, miód i musztardę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy szczyptą soli. Dokładnie mieszamy, aż do uzyskania sosu o jednolitej konsystencji.
![](https://smakinatalerzu.pl/wp-content/uploads/2020/02/dressingbalsamiczny3.jpg)
![](https://smakinatalerzu.pl/wp-content/uploads/2020/02/dressingbalsamiczny5.jpg)
![](https://smakinatalerzu.pl/wp-content/uploads/2020/02/dressingbalsamiczny8.jpg)
![](https://smakinatalerzu.pl/wp-content/uploads/2020/02/dressingbalsamiczny9.jpg)
![](https://smakinatalerzu.pl/wp-content/uploads/2019/03/dressingbalsamiczny-684x1024.jpg)
![](https://smakinatalerzu.pl/wp-content/uploads/2019/04/dressingbalsamiczny4-683x1024.jpg)
w kurwe dobre, polecam!