Sałata zielona z miętą
Dziś proponuję bardzo prosty dodatek do drugiego dania, a w szczególności do jajka sadzonego. Przepis wykorzystywany od pokoleń, jednak dodatek świeżej mięty nadaje mu całkiem nowego świeżego oblicza. Kto jeszcze nie zna, zapraszam do wypróbowania.
- sałata masłowa
- jogurt naturalny – mały kubek
- 1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
- 2 łyżki słodkiej śmietanki 30%
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz, cukier do smaku
- kilka listków świeżej mięty, posiekanej z grubsza
Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki.
Składniki na sos mieszamy razem, podajemy do sałaty.
Zamiast mięty sałatkę można posypać posiekanym drobno koperkiem.
fajny pomysł; ja czasem robię mizerię z miętą
Bardzo odświeżająca propozycja, idealna na ten upał 🙂
bardzo wiosenna;)
Też lubię dodatek mięty do mizerii, świetnie orzeźwia 🙂
Następnym razem też zrobię;)
chętnie spróbuję takiej wersji 🙂
Na takie upały będzie idealna, zachęcam więc do spróbowania 🙂