Chrzanowa surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i sosem majonezowo-chrzanowym. Bardzo fajna. Będzie doskonałym dodatkiem do obiadu.
Ilość chrzanu można sobie dostosować do własnych preferencji (oraz „mocy” wykorzystanego chrzanu).
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- pęczek koperku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18%
- 1-2 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
- sól, pieprz
Kapustę szatkujemy. Jabłko i marchewkę obieramy, trzemy na dużych oczkach tarki.
Majonez łączymy z kwaśną śmietaną oraz chrzanem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos mieszamy z pozostałymi składnikami. Dodajemy posiekany koperek, mieszamy.
Pyszna surówka 🙂
Napewno wyprubuje
Bardzo lubię kapustę pekińską, gdyż można z niej szybko zrobić nie tylko pyszną surówkę, ale i wykorzystać przygotowując dania na ciepło 🙂