Sałatka z tuńczykiem i serkiem wiejskim

Kolejne zaskakujące połączenie. Super jako opcja śniadaniowa z kromką pieczywa, choć o innych porach dnia czy na inne okazje też się sprawdzi.

To mocno zaskakujące połączenie. Być może nie dla każdego smakosza, ale myślę, że warto zrobić i spróbować.

Początkowo nie byłam przekonana co do dodatku musztardy, ale teraz uważam, że bez niej nie byłoby tego efektu wow.

Jak dla mnie super!

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 op. serka wiejskiego
  • 5 jajek
  • 5 ogórków konserwowych
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • dymka
  • sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy, kroimy w kostkę.

Tuńczyka osączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem.

Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę.

Dymkę (zieloną część) siekamy.

W misce mieszamy tuńczyka, jajka, ogórki. Dodajemy serek wiejski oraz musztardę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy z posiekaną dymką.

Inspiracja: kuchniawedwoje


Polecam również przepis na
Tortille z kurczakiem i warzywami