Sałatka brokułowa z boczkiem

O tej sałatce po raz pierwszy usłyszałam od koleżanki z byłej pracy. Jadła taką sałatkę na weselu i bardzo ją zachwalała.

Pomyślałam, że zrobię ją również ja:)

Wyszła bardzo dobra, ładnie prezentowała się w szklanej salaterce, dlatego też i Was zachęcam do jej przygotowania:)

  • 2 brokuły
  • 1 op. sera feta
  • 300 g wędzonego boczku (u mnie parzony, w plasterkach)
  • 5-6 jajek
  • puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Po obraniu kroimy w kostkę.

Brokuły dzielimy na różyczki. Gotujemy na półtwardo w osolonym i lekko posłodzonym wrzątku.

Boczek kroimy na plasterki. Wysmażamy na chrupko na rozgrzanej, suchej patelni.

Ser feta kroimy w kostkę.

Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę. Mieszamy z majonezem.

W razie potrzeby doprawiamy niewielką ilością soli (słona jest feta i boczek) i pieprzu.