Ananas w cieście francuskim
Szybka przekąska z dwóch składników, czy to możliwe? No pewnie, że tak!
Ostatnio miałam na coś ochotę, ale czego bym nie wymyśliła, do wszystkiego brakowało mi jakiegoś składnika. W końcu zrobiłam najprostszą przekąskę z możliwych. Ananasa w cieście francuskim.
Jest super, a jego przygotowanie w sumie zajmuje około pół godziny (łącznie z pieczeniem). Szybko? Bardzo!
Super nawet wtedy, gdy goście zadzwonią, że jadą z wizytą 🙂
- 1 op. ciasta francuskiego XL
- 1 puszka ananasa
Ananasa osączamy na sicie. Dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym (z obu stron).
Ciasto francuskie rozwijamy. Rozkładamy na nim plasterki ananasa, zachowując niewielkie odstępy. Za pomocą radełka wykrawamy z ciasta kwadraty. Wystające rogi ciasta zawijamy na ananasa.
Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut (do zarumienienia).
uroczy deser! jak kwiaty!
Dziękuję 🙂
to musi być pyszne, uwielbiam ananasa więc jutro wykorzystam ten przepis
Ale cudnie 🙂
Pysznie wygląda, zjadłabym
To tylko dwa składniki i około 30 minut roboty, więc śmiało 😉
Rzeczywiście – bardzo ciekawa i błyskawiczna w przygotowaniu przekąska:)