Makaronowe muszle z kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami

Takie makaronowe muszle to prawdziwy strzał w 10-kę, jeśli chcecie zachwycić swoich gości. Są pyszne, ładnie wyglądają, i co najlepsze, wystarczy tylko po nie sięgnąć…

Smakowo wszystko tutaj pięknie pasuje. Uwielbiam tego typu smaki i zdradzę Wam, że większość tych muszli sama zjadłam. Cóż, kto pierwszy, ten lepszy;) Nie leżały długo na talerzyku 🙂

Nadziewane muszle makaronowe to doskonały wybór na wszelakie domówki czy na Sylwestra.

  • około 250 g makaronowych muszli, conchiglioni
  • 1 zielony ogórek
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 garści rukoli
  • 100 g wędzonego na zimno łososia
  • kilka suszonych pomidorów
  • 250 g kremowego serka (u mnie Twój Smak)
  • 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18%
  • sól, pieprz

Makaronowe muszle gotujemy w lekko osolonym wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. Ostrożnie rozkładamy na talerzach, by muszle nie posklejały się ze sobą.

Obranego ze skórki ogórka kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na mniejsze kawałki.

Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobną kostkę.

Czerwoną cebulę drobno siekamy.

Suszone pomidory osączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki.

Rukolę siekamy na mniejsze kawałki.

Wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki.

Składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy serek kanapkowy oraz śmietanę. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Przygotowanym farszem napełniamy przestudzone makaronowe muszle.

Źródło

Jeżeli podoba Ci sie mój blog, zachęcam rownież do śledzenia mojego profilu na Instagramie oraz Facebooku