Sałatka z tortellini i kiełbasą krakowską
- 250 g tortellini (u mnie prosciutto)
- 4 jajka
- 1 por
- 1 czerwona papryka
- 5-6 ogórków konserwowych
- 100-200 g kiełbasy krakowskiej
- 1 puszka kukurydzy
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Tortellini przygotowujemy wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy.
Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę.
Por kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, następnie kroimy na paseczki.
Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w kostkę.
Ogórki obieramy, kroimy w kosteczkę.
Kiełbasę krakowską kroimy na krótkie paseczki.
Kukurydzę osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Dodajemy majonez oraz musztardę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy.
Sałatkę podajemy schłodzoną.
Dla mnie ten blog jest bardzo ciekawy.Jedynie szkoda że mało osób tutaj zagląda.To jest wielka szkoda.
Bardzo dziękuję 🙂 Na brak odwiedzin nie narzekam, może jedynie zaangażowanie jest niewielkie (brak komentarzy) 😉
Sałatki zawsze smaczne i „w modzie” 🙂