Twarogowa pasta z rzodkiewką
W okresie wiosennym często przygotowuję pasty twarogowe na chleb. Jedną z takich past jest ta z dodatkiem rzodkiewek oraz szczypiorku. Smakuje wyśmienicie. Polecam:)
- 250 g półtłustego twarogu
- pół pęczka rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka miękkiego masła
- słodka papryka w proszku
- sól
Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy go widelcem. Rozcieramy razem z miękkim masłem (jeśli ktoś chce, można dodać łyżkę śmietany do rozrzedzenia, ja nie zawsze dodaję).
Oczyszczone rzodkiewki trzemy na dużych oczkach tarki. Kilka rzodkiewek można pokroić na plasterki – takie większe kawałki będą przyjemnie chrupać;)
Szczypiorek drobno siekamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Na koniec pastę doprawiamy słodką papryką i solidną szczyptą soli. Podajemy na chlebie.
Najlepsza 🙂
😀
Pyszna pasta, uwielbiam takie 🙂
Ja również;)
Uwielbiam takie domowe pasty do pieczywa, mniam mniam :))) Twoja wygląda tak świeżo i wiosennie, cudo 🙂
Często taką robię, uwielbiamy!
Taka klasyka, która się nie nudzi:)