Pierś kurczaka z kozim serem

Na obiad zaplanowane miałam troszkę inne danie, ale z racji tego, że w sklepie nie znalazłam potrzebnych produktów, musiałam zrobić coś innego;)

I fajnie!

Pierś kurczaka nadziana serem kozim wyszła bardzo smaczna. W ogóle kozi ser to wdzięczny produkt. Jeśli i Wy go lubicie, zachęcam do przygotowania takiego mięsa.

  • 3 małe pojedyncze piersi kurczaka
  • ok 125 g koziego sera do smarowania (lub więcej, jeśli piersi są duże)
  • sól, pieprz
  • odrobina mąki krupczatki

Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso pozbawiamy białych błonek. Nacinamy tworząc tzw kieszeń. Miejsce to wypełniamy kozim serem, spinamy wykałaczkami. Piersi kurczaka oprószamy solą oraz pieprzem i otaczamy w mące.

Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju, obsmażamy mięso ze wszystkich stron. Następnie piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

 

 

5 myśli do „Pierś kurczaka z kozim serem”

  1. Od 2 lat ograniczyłam spożywanie wieprzowiny na rzecz drobiu. Filety z kurczaka często stanowią podstawę obiadu. Twoja propozycja wygląda bardzo apetycznie:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.