Fileciki z kurczaka w zupie cebulowej
Fileciki te świetnie sprawdziły się u nas na imprezie rodzinnej. Pokrojone na mniejsze kawałki są idealną przekąską. W smaku zdecydowanie daje się odczuć cebulowy posmak, ale o to właśnie chodzi. Jeden kąsek zachował się, i na zimno z sałatką makaronową smakował równie dobrze, o ile nie lepiej… niestety jeden mały kawałeczek to za mało by stwierdzić to z całkowitym przekonaniem;)
- około 500 g filetów z kurczaka
- 1 op. francuskiej zupy cebulowej Knorr
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 jajko
- 100 ml mleka
- 100 g startego żółtego sera
- garść ziaren łuskanego słonecznika
Umyte i oczyszczone mięso kroimy na małe kawałeczki.
Do garnuszka wlewamy mleko, wbijamy 1 jajko, dodajemy mąkę, zupę cebulową w proszku i mieszamy. Na końcu dodajemy starty żółty ser i ziarna słonecznika. Do przygotowanego ciasta wkładamy fileciki z kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy otoczone ciastem piersi kurczaka – mniej więcej po 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe wykładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Przed podaniem można obsypać delikatnie startym żółtym serem.
Oryginalny pomysł
Niestety nie mój. Chciałam podać źródło, ale przepis mam od dawna i niestety nie wiem skąd dokładnie:/
Czasem i tak bywa
Ale przepis został zachowany 
A to najważniejsze;)
Można przekazać dalej
Dokładnie tak:) Ja lubię się dzielić tym co dobre;) a być może ktoś komu by takie kąski mogły zasmakować, nie trafiłby na ten przepis z innego źródła.
Bardzo apetycznie
Zjadłabym porcyjkę 
Proszę bardzo, częstuj się;)