Patera na ciasto – czym kierować się przy jej wyborze?

Podczas różnego rodzaju imprez oraz przyjęć słodkości mają nie tylko dobrze smakować, ale i dobrze się prezentować. Z pomocą przychodzą w tym przypadku specjalne patery na ciasto. Szczególnie dużą popularnością na rynku cieszą się patery piętrowe, które są bardzo efektowne. Można je wykorzystać do serwowania ciasteczek, babeczek czy innego rodzaju deserów.

Wielopoziomowa patera na ciasto – kiedy się sprawdzi?

Wielu osobom patery na ciasto kojarzą się przede wszystkim z paterami dwu- lub trzypoziomowymi. Są one często wykorzystywane np. na weselach. Zapewniają słodkościom atrakcyjny wygląd, a przy okazji zajmują stosunkowo niewiele miejsca na stole. Dobrym wyborem jest zawsze patera na ciasto z możliwością demontażu. Ułatwia to bowiem jej przechowywanie i mycie po zakończonej imprezie.

Klasyczna patera na ciasto na nóżce – jakie ma zalety?

Klasyką samą w sobie są również patery na nóżce. Prezentują się elegancko, a nóżka zapewnia im stabilność. Dzięki temu serwowanie deserów jest naprawdę bezproblemowe. Na takiej paterze podać gościom można nawet tort, który potem bez problemu można pokroić na mniejsze porcje. Do wyboru są modele wykonane z różnego rodzaju materiałów.

Funkcjonalna patera z kloszem – kiedy jest najlepszym wyborem?

Warto też zwrócić uwagę na patery wyposażone dodatkowo w klosz chroniący słodkości przed zanieczyszczeniami i wyschnięciem. Dzięki temu przez dłuższy czas pozostają one świeże. Zdaniem wielu osób to właśnie tego typu patery są najbardziej praktyczne, a przy tym wyglądają całkiem dobrze.

Wpis sponsorowany