Panierowane szaszłyki drobiowe
Proste szaszłyki drobiowe, marynowane w przyprawach i majonezie, panierowane i smażone na patelni. Bo pogoda na majowe grillowanie nie rozpieszcza 😉
![](https://smakinatalerzu.pl/wp-content/uploads/2022/08/szaszlykipanierowane.jpg)
- 2-3 pojedyncze piersi z kurczaka
- 3-4 łyżki majonezu
- bułka tarta
- granulowany czosnek
- mielona papryka
- oregano
- sól, pieprz
- olej
Oczyszczone mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Oprószamy granulowanym czosnkiem, mieloną papryką, oregano oraz solą i pieprzem. Dodajemy majonez, mieszamy. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut, a najlepiej na całą noc.
Następnie kawałki mięsa nabijamy na namoczone w wodzie niezbyt długie patyczki do szaszłyków.
Na duży talerz wsypujemy bułkę tartą. Panierujemy przygotowane szaszłyki.
Smażymy na głębokim oleju, do zarumienienia.
![](https://smakinatalerzu.pl/wp-content/uploads/2022/08/szaszlykipanierowane1.jpg)