Naleśniki z serem, szynką, ananasem i kukurydzą
Do wyczarowania smacznego posiłku wcale nie potrzeba wielu składników.
Ja tym razem przygotowałam na kolację naleśniki w nieco nietypowym wydaniu, bo szynkę i duuużą ilość żółtego sera połączyłam ze słodkim ananasem i kukurydzą. Całość została zapieczona w piekarniku, aby ser nieco się roztopił. Wyszło bardzo fajnie.
- 5 naleśników
- 200 g żółtego sera (gouda, żółta mozzarella, ementaler)
- 100-150 g szynki konserwowej
- 4 plastry ananasa
- 70 g kukurydzy
Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki.
Szynkę kroimy w kostkę.
Ananasa osączamy z zalewy, kroimy w kostkę.
Przez środek każdego naleśnika wykładamy po 1-2 garści tartego sera, rozprowadzamy na nim porcję szynki, kilka kosteczek ananasa oraz odrobinę kukurydzy. Zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut.