Mini kanapeczki z bagietki
Co powiecie na takie mini kanapeczki z bagietki, nadziewane serkiem kanapkowym, z szynką, żółtym serem, ogórkiem konserwowym i papryką?
Moim zdaniem to fajna opcja na przekąskę, gdy odwiedzą Was znajomi, czy pomysł na niebanalną kolację.
Proste składniki, które każdy lubi, podane w formie do zjedzenia na dwa kęsy.
Ja miałam do dyspozycji 1 op. serka kanapkowego i stwierdzam, że to stanowczo za mało;)
- 1 bagietka
- 2 op. śmietankowego serka kanapkowego
- kilka plasterków żółtego sera
- kilka plasterków ulubionej wędliny
- 1-2 ogórki konserwowe
- 1/4 czerwonej papryki
- zioła prowansalskie
- sól
Bagietkę kroimy wzdłuż, starając się nie przekroić jej na dwa kawałki. środek wydrążamy (miąższ chlebowy nie będzie nam potrzebny). Bagietkę smarujemy od wewnątrz serkiem kanapkowym. Oprószamy solą oraz ziołami prowansalskimi.
Plastry sera rolujemy razem z plastrami szynki, układamy na środku bagietki. Po bokach rozkładamy pokrojone na paseczki ogórki i paprykę. Składamy, Możemy odstawić do lodówki do schłodzenia.
Kroimy ostrym nożem (najlepiej z tzw piłką) na plasterki.
Super 😉 muszę przetestować.
Fajnie kolorowo i pewnie smacznie.
Dziękuję 🙂