Sałatka z kuskusem, sałatą i kabanosem

Lubicie sałatki na bazie kuskusu? Ja lubię. Najczęściej zalewam go bulionem, bo w takim zalanym jedynie osoloną wodą czegoś mi brakuje. Tym razem do doprawienia kuskusu postanowiłam wypróbować nowość – Vegetę Natur, składającą się z naturalnych składników (suszonych warzyw i przypraw). Efekt finalny bardzo przypadł mi do gustu. Sałatka jest smaczna, prosta i dosyć szybka w wykonaniu. Najlepsza po schłodzeniu.

Kuskus wsypujemy do miski. Dodajemy obie vegety i mieszamy. Zalewamy wrzącą wodą w takiej ilości, by woda sięgała 0,5 cm ponad powierzchnię kaszy. Odstawiamy pod przykryciem na około 5 minut. Po tym czasie „przeczesujemy” kaszę widelcem.

Sałatę rzymską kroimy na mniejsze kawałki.

Kabanosy kroimy na cienkie plasterki.

Ogórki kroimy w kostkę.

Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i trzemy na drobnych oczkach tarki.

Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy orzeszki pinii oraz majonez. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Odstawiamy do schłodzenia.

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura


Vegeta Natur - Inspirowane Naturą