Naleśniki z masłem orzechowym i bananami
Lubicie naleśniki na słodko? Jeśli lubicie, a tradycyjne z dżemem lub słodkim serkiem się Wam znudziły, zapraszam dziś na naleśniki z masłem orzechowym i bananami. Masło orzechowe z powodzeniem można zastąpić nutellą i jest równie smacznie… może odrobinę bardziej słodko. Takie naleśniki fajnie smakują na zimno. Przygotowując je na obiad, można zrobić ich więcej, wstawić do lodówki i na następny dzień zabrać np do szkoły czy do pracy.
- naleśniki (np z tego przepisu)
- masło orzechowe
- dojrzałe banany
- opcjonalnie starta czekolada
Smażymy naleśniki według swojej ulubionej receptury. Każdy placek smarujemy cienko masłem orzechowym (polecam to z kawałkami orzechów, ale może być i gładkie), wykładamy plasterki lub całego banana. Zawijamy naleśnik w rulonik i posypujemy startą drobno czekoladą.
Mniam, uwielbiam naleśniki, a z takim nadzieniem bardzo kuszą 🙂
Ja też bardzo lubię naleśniki, robię je przynajmniej raz w tygodniu. Takie z masłem orzechowym i bananami posmakują nie tylko dzieciom;)
Pyszne naleśniczki 🙂 Chętnie bym się skusiła na jednego lub dwa 🙂
Częstuj się;)
Muszę zrobić naleśniki, bo dawno nie było 🙂
O, to jak dawno nie było, to będą smakować podwójnie;):)
Niebo w gębie, aż ślinka leci :))) coś dla moich łakomczuchów 🙂