Rewelacyjny sos do przekąsek
Znudził Wam się sos czosnkowy? Mam dla niego godnego uwagi konkurenta. Ten sos z dodatkiem cebulki zalanej octem jest po prostu fantastyczny. Aromatyczny, w punkt ostry. Taka mała rzecz, a cieszy;) Sprawdzi się do wszelkiego rodzaju przekąsek, do mięs, do dań z grilla, do frytek itd. Ostatnio podałam go nawet z kapustą pekińską solo i świetny dodatek do obiadu gotowy był raz dwa. Zapewniam Was, że gdy tylko go spróbujecie, będziecie chcieli dodawać go do wszystkiego:) Polecam.
- 1 cebula
- 1 łyżka octu (u mnie ocet jabłkowy)
- 4 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól, pieprz
Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Przekładamy do garnuszka. Zalewamy ją łyżką octu i odkładamy na kilka chwil. Następnie łączymy z majonezem oraz ketchupem i przyprawami. Mieszamy. Odkładamy na kilka chwil, by składniki dobrze się ze sobą połączyły.
warto mieć pod ręką taki uniwersalny przepis, widzę już mnóstwo potraw z jego wykorzystaniem:)