Rewelacyjny sos do przekąsek

Znudził Wam się sos czosnkowy? Mam dla niego godnego uwagi konkurenta. Ten sos z dodatkiem cebulki zalanej octem jest po prostu fantastyczny. Aromatyczny, w punkt ostry. Taka mała rzecz, a cieszy;) Sprawdzi się do wszelkiego rodzaju przekąsek, do mięs, do dań z grilla, do frytek itd. Ostatnio podałam go nawet z kapustą pekińską solo i świetny dodatek do obiadu gotowy był raz dwa. Zapewniam Was, że gdy tylko go spróbujecie, będziecie chcieli dodawać go do wszystkiego:) Polecam.

  • 1 cebula
  • 1 łyżka octu (u mnie ocet jabłkowy)
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz

Cebulę kroimy w drobniutką kostkę. Przekładamy do garnuszka. Zalewamy ją łyżką octu i odkładamy na kilka chwil. Następnie łączymy z majonezem oraz ketchupem i przyprawami. Mieszamy. Odkładamy na kilka chwil, by składniki dobrze się ze sobą połączyły.

Źródło