Twarożek z płatkami Corn Flakes Kakao i Miód

Uważacie, że jeśli płatki kukurydziane na śniadanie, to tylko z mlekiem?? Może uda mi się namówić Was na coś innego?

8 listopada obchodzimy Dzień Zdrowego Śniadania. Z tej okazji, jak i z powodu konkursu Lubella „Siła zbóż na dzień dobry” przygotowałam twarożek z płatkami kukurydzianymi z dodatkiem miodu i kakao DecoMorreno.

Prosty i w miarę szybki sposób na smaczne śniadanie.

#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

Na 3 porcje:

  • około 25 g płatków Corn Flakes Kakao i Miód Lubella
  • 250 g półtłustego sera
  • 1 łyżka gęstego miodu
  • sok z 1-1,5 limonki
  • 150 ml kremówki

Do dekoracji:

  • maliny
  • pistacje
  • listki mięty

Ser przeciskamy 2-3 razy przez praskę.  Krótko miksujemy, dodając miód, aż do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji. Dodajemy sok wyciśnięty z 1-1,5 małej limonki, mieszamy.

Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Mieszamy z twarożkiem.

Pistacje drobno siekamy. Płatki Corn Flakes Kakao i Miód lekko kruszymy.

Na dno szklanki wykładamy naprzemiennie trochę masy twarożkowej oraz pokruszone płatki i posiekane pistacje. Wierzch dekorujemy malinami, resztą posiekanych pistacji oraz listkiem mięty.

Uwagi: Maliny możemy również dodać pomiędzy warstwy.


SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

9 thoughts on “Twarożek z płatkami Corn Flakes Kakao i Miód”

  1. Nigdy nie lubiłam płatków kukurydzianych – moja siostra bardzo ale z mlekiem lub na sucho. Z twarożkiem to fajna opcja na śniadanie, słodka przekąskę i deser 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.