Mini sucharki imprezowe

Niedawno pokazywałam Wam jak wykorzystać mini sucharki w wersji zapiekanej (przepis o tutaj). Dziś zapraszam na równie pyszną, jeśli nie pyszniejszą wersję w wydaniu na zimno:) Mini sucharki z wędzonym łososiem, serkiem kanapkowym oraz rzodkiewką. Tak niewielka ilość składników potrzebna jest by wyczarować przekąskę, którą zachwycicie gości:) Gwarantuję, że zniknie w mgnieniu oka. Polecam:)

  • kilkanaście – kilkadziesiąt sztuk mini sucharków
  • 1 op. serka kanapkowego (śmietankowy lub ziołowy)
  • 120 g wędzonego łososia
  • 3-4 rzodkiewki
  • odrobina koperku

Mini sucharki rozkładamy na talerzu.

Plastry wędzonego łososia rozdzielamy, kroimy na mniejsze części (mniej więcej wielkości naszych sucharków). Na każdy sucharek dajemy porcję wędzonego łososia.

Serek kanapkowy przekładamy do szprycy. Robimy serkowe rozetki.

Rzodkiewki myjemy, kroimy na grubsze półplasterki. Rzodkiewkę wkładamy w serek, dekorujemy szczypiorkiem.

Z podanych proporcji wychodzi taka ilość, jak widać na zdjęciu (no może 1-2 sztuk brakuje;) Jeśli chcecie można podwoić proporcje, bo z pewnością taka przystawka będzie cieszyć się powodzeniem:)

10 przemyśleń nt. „Mini sucharki imprezowe”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.