Naleśniki z budyniem i truskawkami
Nie jest to jakieś wyrafinowane danie, ot, najzwyklejsze naleśniki z dodatkiem budyniu, truskawek i truskawkowego sosu.
W sumie smakowały mi, choć nie jestem do końca fanką takiego farszu w postaci samego budyniu… może jakby zimny budyń zmiksować z serkiem homogenizowanym byłoby inaczej? Do przetestowania następnym razem;)
- 2 jajka
- 1 szkl. gazowanej wody mineralnej
- 2 szkl. mleka
- 2-2,5 szkl. mąki pszennej
- szczypta soli
- szczypta cukru
- 2 łyżki oleju
Nadzienie:
- 1 op. budyniu waniliowego
- 2 łyżki cukru
- 500 ml mleka
Dodatkowo:
- 190 g jogurtu naturalnego
- 350 g truskawek
Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w naczyniu i miksujemy do połączenia. Odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy cienkie naleśniki.
Budyń gotujemy wg wskazówek zawartych na opakowaniu.
200 g truskawek miksujemy z jogurtem na mus, Pozostałe kroimy na plasterki.
Naleśniki smarujemy budyniem, dajemy po kilka plasterków truskawek. Polewamy sosem jogurtowo-truskawkowym.
Tym nadzieniem mnie zaskoczylas?
Że takie proste? 🙂 :))
Nie że z budyniem. Nigdy z takim nadzieniem nie jadłam. ?
Przyznam szczerze, że moim chłopakom smakowało, ale dla mnie czegoś tu zabrakło 😉