Makaronowa sałatka
Makaronowa sałatka z szynką, serem, jajkami, kiszonym ogórkiem, czerwoną fasolą i kukurydzą.
- około 300 g drobnego makaronu
- 3 duże ogórki kiszone
- 4 jajka
- 100 g żółtego sera
- 300 g szynki
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- kilka łyżek majonezu
- sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na al dente, wg wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy. Odstawiamy do przestudzenia.
Ogórki kroimy w kostkę.
Szynkę oraz ser kroimy w kostkę.
Fasolę osączamy na sicie, przelewamy dużą ilością zimnej wody.
Kukurydzę osączamy.
Wszystkie składniki łączymy w misce. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy.