Pasta jajeczna z fetą i paluszkami krabowymi
Pasta jajeczna z nowoczesnym twistem 🙂 Spróbuj i zobacz jak wspaniale smakuje i jak wszystkie składniki dobrze się ze sobą komponują.
Do tradycyjnej pasty jajecznej, jaką zawsze robiłam, dodałam podsmażoną cebulkę, pokrojone w kostkę surimi oraz ser sałatkowy favita. Wyszło przepysznie.
Polecam Ci wypróbować tę pastę kanapkową.
- 5-6 jajek
- 1 op. paluszków krabowych / u mnie surimi czosnkowe, w kształcie krewetek
- około 70 g sera sałatkowego typu favita
- 1 cebula
- 1 kopiasta łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18%
- szczypiorek
- sól, pieprz
Pasta jajeczna z fetą i paluszkami krabowymi – przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, rumienimy na niewielkiej ilości oliwy.
Łączymy z ugotowanymi jajkami.
Surimi oraz ser sałatkowy (u mnie favita) kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników.
Na koniec dodajemy majonez, musztardę oraz śmietanę. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz szczyptą soli.
Podajemy z ulubionym pieczywem, posypane posiekaną dymką/szczypiorkiem.