Śniadaniowe sucharki

Lubicie chrupać?;) Na pewno tak.

Osobiście bardzo lubię gdy w daniu coś mi chrupie: skórka świeżo wypieczonego pieczywa, chrupiąca panierka z kukurydzianych płatków czy podprażone ziarna słonecznika, orzechy bądź grzanki w sałatce.

Tym razem również będzie chrrrrupiąco:) Zrobiłam sobie ostatnio bardzo fajne kanapeczki na… sucharkach:)

Sucharki posmarowałam serkiem kanapkowym i wyłożyłam na to pokrojone na mniejsze części pomidorki koktajlowe oraz cząstki awokado. Wyszło pysznie, lekko i chrupiąco. W sam raz na pozytywne rozpoczęcie dnia.

Do tego takie super śniadanko lub przekąskę możecie przygotować w bardzo szybkim czasie. Prawda, że to bardzo proste??:)

  • sucharki extra delikatesowe Mamut
  • pomidorki koktajlowe
  • kilka żółtych mini pomidorków rzymskich
  • 1/2 awokado
  • kilka listków sałaty strzępiastej
  • serek kanapkowy
  • sól, pieprz
  • około 1 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny

 

Umyte pomidorki kroimy na mniejsze kawałki. Awokado kroimy w kostkę. Składniki mieszamy ze sobą w misce. Polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek, skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

Sałatę myjemy, osuszamy, dzielimy na mniejsze części.

Sucharki delikatnie smarujemy serkiem kanapkowym. Na każdym rozkładamy po listku sałaty. Ten również cienko smarujemy kanapkowym serkiem. Na wierzchu rozkładamy pomidorki.