Śniadaniowe sucharki
Lubicie chrupać?;) Na pewno tak.
Osobiście bardzo lubię gdy w daniu coś mi chrupie: skórka świeżo wypieczonego pieczywa, chrupiąca panierka z kukurydzianych płatków czy podprażone ziarna słonecznika, orzechy bądź grzanki w sałatce.
Tym razem również będzie chrrrrupiąco:) Zrobiłam sobie ostatnio bardzo fajne kanapeczki na… sucharkach:)
Sucharki posmarowałam serkiem kanapkowym i wyłożyłam na to pokrojone na mniejsze części pomidorki koktajlowe oraz cząstki awokado. Wyszło pysznie, lekko i chrupiąco. W sam raz na pozytywne rozpoczęcie dnia.
Do tego takie super śniadanko lub przekąskę możecie przygotować w bardzo szybkim czasie. Prawda, że to bardzo proste??:)
- sucharki extra delikatesowe Mamut
- pomidorki koktajlowe
- kilka żółtych mini pomidorków rzymskich
- 1/2 awokado
- kilka listków sałaty strzępiastej
- serek kanapkowy
- sól, pieprz
- około 1 łyżki oliwy z oliwek
- sok z cytryny
Umyte pomidorki kroimy na mniejsze kawałki. Awokado kroimy w kostkę. Składniki mieszamy ze sobą w misce. Polewamy niewielką ilością oliwy z oliwek, skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Sałatę myjemy, osuszamy, dzielimy na mniejsze części.
Sucharki delikatnie smarujemy serkiem kanapkowym. Na każdym rozkładamy po listku sałaty. Ten również cienko smarujemy kanapkowym serkiem. Na wierzchu rozkładamy pomidorki.
Lubię takie poduszone pieczywo – nie jem pieczywa często ale takie podsuszone, czerstwe smakuje mi bardziej od świeżego 😉
A to dość niespotykane;)
Na prawdę? 🙂 Nawet lepiej się po takim czerstwym czuje chociaż i tak wolę kasze a pieczywo sporadycznie 🙂
Mi takie czerstwe pieczywo „nie wchodzi”;) Co innego grzanki i sucharki – te lubię, ale to już wg mnie inna kategoria:);)
Biorę jedną i uciekam! Świetny pomysł!
pozdrawiam serdecznie z nad filiżanki kawy:)
Weź dwie, bo jedna to tylko podrażni żołądek;)
Fajne do schrupania, ja często zamiast pieczywa jem wafle ryżowe 🙂
Te okrągłe? Też lubię:)
O, lubię takie fit kanapeczki 🙂
kolorowe i pyszne śniadanie:)
Dokładnie tak:)