Sałatka z tortellini i kiełbasą krakowską

  • 250 g tortellini (u mnie prosciutto)
  • 4 jajka
  • 1 por
  • 1 czerwona papryka
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • 100-200 g kiełbasy krakowskiej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Tortellini przygotowujemy wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Odcedzamy.

Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy w kostkę.

Por kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, następnie kroimy na paseczki.

Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w kostkę.

Ogórki obieramy, kroimy w kosteczkę.

Kiełbasę krakowską kroimy na krótkie paseczki.

Kukurydzę osączamy z zalewy.

Wszystkie składniki umieszczamy w misce. Dodajemy majonez oraz musztardę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy.

Sałatkę podajemy schłodzoną.